ΕΚΠΑ: Μεταπτυχιακές υποτροφίες με διαγωνισμό

ΕΚΠΑ: Μεταπτυχιακές υποτροφίες με διαγωνισμό

  Κατάσταση Κληροδοτημάτων,από τα έσοδα των οποίων θα χορηγηθούν, με διαγωνισμό, υποτροφίες, κατά  το Παν/κό έτος 2016-17 για μεταπτυχιακές σπουδές.

  1. Ματθίλδης Χας Κ.Βαρβαρέσου: Μία (1) υποτροφία σε διδάκτορα ή πτυχιούχο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αυτού, προς πραγματοποίηση ευρύτερων οικονομικών σπουδών στο εξωτερικό. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.
  2. Ιωάννη Αλεβιζάτου – Κόντου:Τρεις (3) υποτροφίες σε αριστούχους πτυχιούχους όλων των Σχολών και των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εσωτερικό ή Εξωτερικό. Μηνιαίο ποσό για μεταπτυχιακές σπουδές: α) στο Εξωτερικό Ευρώ 700,00 και β)  στην Ελλάδα Ευρώ 350,00
  3. Ελένης Θεοδωρίδου – Stimson Τρεις (3)  υποτροφίες σε οικονομικά αδύνατους πτυχιούχους οποιουδήποτε Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας ή της Ρωσίας ή της Αγγλίας. Μηνιαίο Ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00
  4. Ελένης ΘεοδωρίδουΜία (1)  υποτροφία σε οικονομικά αδύνατο πτυχιούχο οποιουδήποτε Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας ή της Ρωσίας . Μηνιαίο Ποσό υποτροφίας Ευρώ 500,00
  5. Κωνσταντίνου Κριεζή: Τρεις (3) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό, για μία τριετία, στους καλύτερους διδάκτορες ή και πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής, Οδοντιατρικού Τμήματος και της Σχολής Νομικών , Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όλων των ΑΕΙ της Χώρας , και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν όλων των λοιπών Σχολών των ΑΕΙ της Χώρας , που κατάγονται από τα Νησιά ΄Υδρα και Σπέτσες και κατέχουν την Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα , προτιμωμένων σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνων που φέρουν εξ αίματος το επώνυμο « Κριεζής» από την ΄Υδρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που να κατάγονται από τα Νησιά ΄Υδρα και Σπέτσες , θα γίνονται δεκτοί στον διαγωνισμό και όσοι κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδος. (Ηλικία μέχρι 27ετών).Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.
  6. Αντωνίου Παπαδάκη: Πέντε (5) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό ή Εσωτερικό σε πτυχιούχους όλων των σχολών των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδ.Πανεπιστημίου Αθηνών. Μηνιαίο ποσό υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές: α) στο Εσωτερικό Ευρώ 450,00 και  β) στο Εξωτερικό Ευρώ 800,00.
  7. Περικλέους Φρειδερίκου: Πέντε  (5) υποτροφίες σε άπορους πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγόμενους από το Ν. Αττικής και κατά προτίμηση από την Αθήνα, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη και κατά προτίμηση στη Γερμανία.  Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.
  8. Ιωάννου ΚοντολέοντοςΜία (1) υποτροφία σε αριστούχους πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Οδοντιατρικής αυτού, προς μετάβαση, κατά προτίμηση: α) σε μία (1) ευρωπαϊκή χώρω και β) εφόσον δεν καλυφθούν οι θέσεις, στις ΗΠΑ, για την απόκτηση ειδικότητας ή για ευρύτερες ιατρικές σπουδές.  Μηνιαίο ποσό υποτροφίας Ευρώ 700,00.

 

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:    12-6-2020.

 

Οι σχετικές προκηρύξεις και τα έντυπα αιτήσεων ανακτώνται από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.uoa.gr, (Αίτηση υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές με διαγωνισμό).

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Χρ. Λαδά 6, Τ.Κ. 105 61)  καθημερινά από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται καθημερινά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30 Αθήνα, Τ.Κ. 106 79.

Απάντηση