Ερευνητές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας δεύτερης Γης

Ερευνητές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας δεύτερης Γης, η οποία βρίσκεται στο σύστημα Proxima Centauri. Πιστεύεται πως ο πλανήτης έχει ωκεανούς, όπως η Γη, και είναι πιθανό να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή.

Στο παρελθόν, έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες εξωπλανήτες στο σύμπαν, αλλά κανείς τους δεν είναι όπως ο Proxima B.

Ο Proxima b, έχει πολύ «πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά»: κατά πάσα πιθανότητα είναι βραχώδης, με λίγο μεγαλύτερη μάζα σε σχέση με τον δικό μας πλανήτη και βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το άστρο του, το οποίο θα επιτρέπει να υπάρχει στην επιφάνειά του υγρό νερό.

Πιστεύεται πως ο Proxima B έχει μέγεθος 1,3 φορές του δικού μας και έχει την ιδανική ατμόσφαιρα στην επιφάνειά του, ώστε να υπάρχει νερό. Βρίσκεται τέσσερα έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Αν αποδειχθεί ότι πράγματι πρόκειται για δεύτερη Γη, θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις καλύτερες επιλογές για μελλοντικό αποικισμό από τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη θα πρέπει να είναι μεταξύ -90 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο Proxima B μπορεί να είναι η καλύτερη πιθανότητα που έχουμε μέχρι σήμερα για άμεση απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης μορφής ζωής εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

 

Πηγή: The Science Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *