Ο γρίφος της εβδομάδας – «Οι τρεις τόμοι»

Στο τρίτο ράφι της βιβλιοθήκης είναι τοποθετημένοι οι τρεις τόμοι, πρώτος, δεύτερος, τρίτος του μυθιστορήματος οι τρεις ψαράδες.

Στο εμπροσθόφυλλο του πρώτου τόμου βρίσκεται ο τριδόντης, ένα έντομο που του αρέσει να τρώει το χαρτί και αρχίζει να τρώει.

Αν το πάχος του κάθε τόμου είναι τρία εκατοστά, πόση απόσταση θα διανύσει για να πάει από το εμπροσθόφυλλο του πρώτου τόμου, στο οπισθόφυλλο του τρίτου τόμου.

 

Βασίλης  Γκούντος

3 σχόλια

  1. ΚΔ

    3cm αν είναι τοποθετημένα από αριστερά προς τα δεξιά, γιατί θα φαγωθεί μόνο ο 2ος τόμος.

  2. Carlo de Grandi

    Με δεδομένο ότι οι τόμοι τοποθετούνται στη βιβλιοθήκη από τ’ αριστερά προς τα δεξιά με αύξουσα σειρά., η πρώτη σελίδα του πρώτου τόμου και η τελευταία σελίδα του τρίτου τόμου εφάπτονται με το δεύτερο τόμο (η πρώτη σελίδα του πρώτου τόμου με τη τελευταία σελίδα του δεύτερου τόμου και η πρώτη σελίδα του δεύτερου τόμου με τη τελευταία σελίδα του τρίτου τόμου), γι’ αυτό η απόσταση που διέσχισε ο βιβλιοφάγος είναι το πάχος του δεύτερου τόμου, δηλαδή 3εκατοστά.

  3. Β. Γ.

    Απαντηση
    Σύμφωνα με τη σωστή τοποθέτηση των βιβλίων στη βιβλιοθήκη απο αριστερά προς δεξιά , 1ος , 2ος , 3ος ….. τόμος , ο τριδοντης έχει να διατρέξει μόνο τον 2ο τόμο , δηλ 3 εκατοστά .

Απάντηση