Κατεβάστε το Νέο Βιβλίο του Μπάμπη Στεργίου: Διαγωνισμοί στα Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου

Εκδόθηκε το Νέο Βιβλίο του Μπάμπη Στεργίου: Διαγωνισμοί στα Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου

Ο αγαπητός και διακεκριμένος συγγραφέας  Μπάμπης Στεργίου συνεχίζει να μας εκπλήσσει με καινοτόμα και αξιέπαινα νέα συγγράμματά του.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του  βιβλίου του    ¨Διαγωνισμοί στα Μαθηματικά   Α΄ Γυμνασίου”  τον ευχαριστούμε άλλη μία φορά, για την μεγάλη  του  προσφορά στην εκπαίδευση και του ευχόμαστε να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ!!!

Κώστας Μπουραζάνας

Συντονιστής Μαθηματικών Ε.Ε.

Από τον Πρόλογο του Βιβλίου:

Το βιβλίο που έχεις μπροστά σου θα σου προσφέρει σημαντική βοήθεια και ευχάριστες στιγμές. Περιέχει μεγάλο πλήθος από  προβλήματα και παρατηρήσεις, χωρισμένα σε μεγάλες ενότητες, άλλα με τις λύσεις τους και άλλα για εξάσκηση (όλα όμως λυμένα στο τέλος του βιβλίου!).

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν δοθεί σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη, στην Αμερική ή στην Αυστραλία και σε παιδιά πάνω–κάτω της ηλικίας  σου.
Είναι ωραία προβλήματα, άλλα απλά και έξυπνα, άλλα πιο δύσκολα που διαφέρουν όμως από αυτά που συναντάς στο σχολείο. ∆ιεγείρουν το ενδιαφέρον, τη φα-
ντασία και σε κάνουν να περνάς ένα ολόκληρο απόγευμα σκυμμένος πάνω στο χαρτί, να περνούν οι ώρες και συ να μην λες να…ξεκολλήσεις!
Μπορείς να χρησιμοποιείς το βιβλίο αυτό, όπως εσύ νομίζεις: άλλοτε να διαβάζεις τα λυμένα θέματα, άλλοτε να παίρνεις χαρτί και να προσπαθείς μόνος σου, άλλοτε να λύνεις παρέα με τους φίλους σου, άλλοτε να μοιράζεσαι την προσπάθεια και τη χαρά με τους γονείς σου. ∆εν είναι απαραίτητο να το λύσεις όλο! Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Μπορείς όμως να λύσεις ένα μεγάλο μέρος στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα ή στις καλοκαιρινές σου διακοπές.
Α! Πρέπει να σου τονίσω ότι το βιβλίο αυτό δεν είναι εύκολο!

«Καθε τί ωραίο είναι σπάνιο και δύσκολο» έλεγε ένας σοφός.

Έτσι είναι !Όμως ποτέ να μην απογοητευτείς!

Ακόμα κι αν κάποιο πρόβλημα δεν μπορέσεις να το λύσεις ή δεν καταλάβεις τη λύση του, μην εγκαταλείψεις. Πρέπει να επιμείνεις. Ρώτα το δάσκαλό σου ή κάποιον που νομίζεις ότι μπορεί να σου απαντήσει. Προχώρα αν θέλεις σε άλλο πρόβλημα. Γύρνα πάλι πίσω και πάρε ένα πιο απλό.

Ένας μεγάλος μαθηματικός έλεγε: «Αν δεν μπορείς να λύσεις κάποιο πρόβλημα, υπάρχει κάποιο ευκολότερο που δεν έχει λύση. Βρες το!»

Αυτή την παραίνεση να μην την ξεχνάς ποτέ.

Κατεβάστε το 1ο Κεφάλαιο ΕΔΩ

Απάντηση