Εθελοντές ασκούμενους αναζητούν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης οι οποίοι, λόγω της καραντίνας, αναγκάζονται να κάνουν την πρακτική τους μέσω διαδικτύου, προσφέροντας προγράμματα άσκησης δωρεάν.
Φοιτητές της ειδικότητας κλειστών χώρων – fitness, του ΤΕΦΑΑ, του ΑΠΘ, οι οποίοι ειδικεύονται στο σχεδιασμό και την ασφαλή εφαρμογή ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης, δημιούργησαν μια ομάδα στο facebook προσκαλώντας το κοινό να τους βοηθήσει στην πρακτική τους εξάσκηση.
«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε διαδικτυακά μαθήματα γιατί προς το παρόν, πρακτική εξάσκηση σε ειδικούς χώρους δε μπορούμε να κάνουμε, κάτι που είναι απαραίτητο στις σπουδές μας και γινόταν συνήθως στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Όμως, οι φοιτητές έχουν πλέον επιστρέψει στον τόπο καταγωγής τους και έτσι, από τα σπίτια τους, από την Κρήτη έως τα Γιάννενα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, θα κάνουν πρακτική μέσω του υπολογιστή τους» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 21χρονος φοιτητής Δημήτρης Τουφεξής.
Προκειμένου λοιπόν να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν, οι φοιτητές χρειάζονται εθελοντές ασκούμενους οι οποίοι θα έχουν τη διάθεση να γυμναστούν μαζί τους.
«Κάθε απόγευμα στις 18:00-18:30, Δευτέρα – Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας zoom, ένας από εμάς θα σας περιμένει να σας γυμνάσει. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Έχουμε όρεξη, μεράκι, χιούμορ κι έχουμε προετοιμαστεί καλά για κάθε συνεδρία που θα πραγματοποιήσουμε. Μας λείπει η εμπειρία κι΄ όπως να το κάνουμε, αυτό μας προσθέτει ένα σχετικό άγχος. Και για αυτό ζητάμε την κατανόησή σας» γράφει η σχετική πρόσκληση που έχουν αναρτήσει στη διαδικτυακή τους σελίδα TEFAAFitness.
Όπως διευκρινίζει ο κ.Τουφεξής, το πρόγραμμα συνεδριών θα αναρτάται κάθε βδομάδα, από την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή, με διαφορετικό φοιτητή – γυμναστή καθημερινά να κάνει τη μισάωρη συνεδρία.
«Τα μαθήματα θα είναι μέτριας έντασης και απαιτείται μόνο οι αθλούμενοι να έχουν μπουκαλάκια νερό που θα τα χρησιμοποιήσουν ως βαράκια» προσθέτει. Τα προγράμματα των φοιτητών έχουν καταρτισθεί υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, Σίας Ζουρλαδάνη, Θάνου Κενανίδη και Παναγιώτη Παπαδόπουλου.
«Είναι πολύ σημαντική η πρακτική εξάσκηση, έστω και μέσω διαδικτύου γιατί λόγω των συνθηκών, δεν έχουμε βιωματική μάθηση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Ζουρλαδάνη. Σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών τους, οι ασκήσεις, που θα παρουσιάζει καθένας από τους 24 φοιτητές του τμήματος, θα είναι διαφορετικές και μέτριας έντασης και θα απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
«Επιπλέον, μ΄αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές θα εξασκηθούν και στα διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής, μία τάση που μεγαλώνει καθώς έρευνες δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των ανθρώπων σε on line μαθήματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας παγκοσμίως» λέει η κ.Ζουρλαδάνη.
Παράλληλα, τονίζει ότι αλλάζει γενικότερα «το τοπίο του fitness γιατί πολλοί αθλούμενοι δεν θα επιστρέψουν στα γυμναστήρια και θα προτιμήσουν αυτόν τον τρόπο εξάσκησης και τις αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους».