Εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

“H πρώτη φροντίδα θα είναι για τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα και για τους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα”

“Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί, κατά γράμμα, τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση μεταβολής των επιδημιολογικών δεδομένων , επανεξετάζουμε την κατάσταση, με πρωταρχική μέριμνα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την παράλληλη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας   στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Νόσος COVID 19 στη σχολική κοινότητα & Εμβολιασμός Εκπαιδευτικών»,

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών η υφυπουργός ενημέρωσε ότι:

  • Όσον αφορά για τους εκπαιδευτικούς, η πρώτη φροντίδα θα είναι για τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα και για τους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.
  •  Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  τόνισε, θα προηγηθούν από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.

“Προστατεύουμε, σε προτεραιότητα, τους εκπαιδευτικούς μας, τους λειτουργούς της παιδείας, απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης συμπτωμάτων και πιθανά τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον ιό” σημείωσε η υφ. Παιδείας και πρόσθεσε:”Κάνουμε ένα, ακόμα, σταθερό, αποφασιστικό και απαραίτητο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, της κοινωνίας”.

Αναφορικά με τα τεστ Κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα η Ζ. Μακρή είπε τα εξής:

  • Στα μέτρα της Κυβέρνησης, για την ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα, την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης  στο σχολικό περιβάλλον και τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς, και η σύμπραξη των  Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, που εξασφάλισαν τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές, 16 ετών και άνω με τη συναίνεση γονέων ή κηδεμόνων.
  • Μια διαδικασία, με εθελοντική συμμετοχή, που εξελίσσεται ομαλά, και με τον δείκτη θετικότητας να είναι πολύ χαμηλός.

πηγή: https://newspedia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *