Μαθητές κάνουν κατάληψη επειδή άνοιξαν τα σχολεία κι όχι τα φροντιστήρια (video)

Κατάληψη σε Λύκειο της Πετρούπολης με το… καλημέρα – Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των λυκείων, μαθητές στο 4ο λύκειο Πετρούπολης.

«Είμαστε έξι μήνες κλειστά, δίνουμε πανελλήνιες και αντί να ανοίξουν τα φροντιστήρια να δούμε τι γίνεται, μας ανοίγουν τα σχολεία που είμαστε 25 άτομα μέσα στην τάξη», δήλωσε στον ΑΝΤ1 κα την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μαθητής της Γ’ Λυκείου του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πετρούπολης που τελεί υπό κατάληψη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία, απάντησε πως το πιστεύει, «αλλά όχι όπως τα λένε στα κανάλια». Σε κάθε περίπτωση, το παιδί διαμαρτυρήθηκε καταγγέλλοντας ότι, ανοίγουν τα σχολεία χωρίς όμως να έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των ραντεβού.

Σύμφωνα με τον μαθητή, την κατάληψη αποφάσισε το 15μελες συμβούλιο των μαθητών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση λόγω κατάληψης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “επειδή διαπιστώσαμε ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη, τα μαθήματα σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη συνήθη ώρα έναρξης (8 π.μ.). Επομένως ενημερώστε τα παιδιά σας να παραμείνουν στο σπίτι για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστώ πολύ”.

πηγή: https://newspedia.gr/

Απάντηση