Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών.

Τι θα γίνει με το εμβόλιο της 

Την Τετάρτη 14 Απριλίου θα παραλάβει η Ελλάδα τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως ανακοινώσε Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, την Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55 με 59 ετών. Στις 24 Απριλίου θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50 με 54.

Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου ηλικίας 18-59 ετών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 800.000 πολίτες.

Από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα και πλέον όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 με 64 που έως τώρα εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια.

Στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2,2 εκατ. εμβολιασμοί με μια τουλάχιστον δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη 14%. Και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 743.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7%.

Για την απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 30 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προσαρμόστηκε αμέσως σε αυτή την απόφαση ώστε να συνεχίσει ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικίες.

πηγή: https://www.ipaidia.gr/

Απάντηση