Πανελλήνιες 2021: Συμβουλές για την προετοιμασία των υποψηφίων

Έξυπνα tips για αποδοτικό διάβασμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι Πανελλήνιες 2021 πλησιάζουν και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους υποψηφίους.  Στην περίοδο μάλιστα της πανδημίας που διανύουμε, ίσως είναι πιο δύσκολο για κάποιον μαθητή, να συγκεντρωθεί στο διάβασμα της εξεταστέας ύλης, όταν τα λύκεια είχαν παραμείνει κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως με την κατάλληλη οργάνωση, οι προσωπικοί στόχοι που έχουν θέσει οι μαθητές, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να επιτευχθούν.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την προετοιμασία των μαθητών

Τακτοποίηση του δωματίου

Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος διαβάσματος, είναι το α και το ω στο διάβασμα. Γνωρίζοντας ο μαθητής που ακριβώς έχει τα βιβλία, τις σημειώσεις και είναι οργανωμένο το γραφείο του, θα εμπνέεται περισσότερο να συγκεντρωθεί στην ύλη που έχει.

Χωρισμός της ύλης

Για να μην πελαγώσει κάποιος με την μεγάλη ύλη που πρέπει να κάνει επανάληψη, είναι καλό να την χωρίσει σε πιο μικρές ενότητες. Με το μοίρασμα του διαβάσματος σε τμήματα, γλιτώνει χρόνο και κόπο.

Τακτά χρονικά διαλείμματα

Με το να σηκώνεσαι από την καρέκλα του γραφείου σου, ανά 45 λεπτά με μία ώρα θα σε βοηθήσει να αδειάσεις το μυαλό σου και να διαβάσεις ύστερα με περισσότερη όρεξη.

Σωστή διατροφή

Τέλος η πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών βοηθάει όχι μόνο την σωματική σου υγεία, αλλά σου δίνει και την απαραίτητη ενέργεια, για να ανταπεξέλθεις στο απαιτητικό πρόγραμμα των πανελληνίων. Μην παραλείπεις τα φρούτα, το νερό ή κάποιο γεύμα μέσα στην ημέρα.

Πηγή: alfavita.gr

Απάντηση