Περίπου 3.000 είναι τα θετικά που μαθητών self tests

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια με το self test στο χέρι. Κοντά στα 3.000 τα θετικά τεστ σύμφωνα με πληροφορίες.

Κοντά στα 3.000 είναι τα θετικά self tests που μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε σχολεία που έχουν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα, με φόντο το άνοιγμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Όσοι είχαν θετικό αποτέλεσμα καλούνται να υποβληθούν σε επαναληπτικό τεστ και σε περίπτωση που και αυτό είναι θετικό, τότε θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Απάντηση