Αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις στην Ειδική αγωγή

Ενημέρωση και οδηγίες από τον τ. αιρετό Τάκη Ρουμπή για τις αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Α΄Αθήνας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, «η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, με ανακοίνωσή της, καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης να υποβάλουν, εφόσον επιθυμούν, αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης, μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουνίου».

Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής θα υποβληθούν μετά την ολοκλήρωση των οριστικών τοποθετήσεων/βελτιώσεων θέσης που αναμένεται να πραγματοποιηθούν -κατά πάσα πιθανότητα- μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικά

Η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, με ανακοίνωσή της, καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης να υποβάλουν, εφόσον επιθυμούν, αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης, μέχρι και την  Παρασκευή 11 Ιουνίου, στο e-mail: mail@dipe-a-athin.att.sch.gr.

Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής θα υποβληθούν μετά την ολοκλήρωση των οριστικών τοποθετήσεων/βελτιώσεων θέσης που αναμένεται να πραγματοποιηθούν -κατά πάσα πιθανότητα- μέσα στην εβδομάδα. 

Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης μπορούν  να  υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ολοκλήρωση  της  διαδικασίας των  μεταθέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 13 του Π.Δ.50/1996 και το άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997.

1)Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία μέχρι τις  31  Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

2)Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα έτη και

3)Να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι  τις  31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.

Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι (άρθρο 10 παρ. 4 του Π.Δ.50/1996, όπως προστέθηκε με το άρθρο 9 παρ. 2 του Π.Δ.100/1997), καθώς και όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οργανικά σε σχολική μονάδα. 

Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται αμοιβαία έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για σχολεία της περιοχής μετάθεσης από την οποία προήλθαν, εφόσον  υπηρετήσουν  για μια τριετία εκτός της περιοχής αυτής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για τη σχολική μονάδα ή την ομάδα σχολείων από την οποία μετατέθηκαν έχουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετατίθενται αμοιβαία εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης, μετά   την   παρέλευση   τριών   ετών.

Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται αμοιβαία υπηρετούν υποχρεωτικά για  έναν χρόνο στη θέση που τοποθετήθηκαν

πηγή:https://newspedia.gr/

Απάντηση