«Πόρτα» σε όσους δεν δηλώνουν τα τεστ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

«Πόρτα» σε όσους δεν δηλώνουν τα τεστ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Αναλυτικά η απόφαση της Συγκλήτου:

«Για να ανοίξουν με ασφάλεια, προστασία και χωρίς προβλήματα τα Πανεπιστήμια», η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθ. 192/29.09.2021 έκτακτη συνεδρίαση της, μετά από συζήτηση αφού έλαβε υπόψη της την πρόσφατη ΚΥΑ, την παρουσία του Πανεπιστημίου σε 7 σημεία, την χωρητικότητα και την κατάσταση των αμφιθεάτρων και αιθουσών και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων διαπιστώνει ότι:

1. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Η επιστροφή όμως δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου.

3. Όσοι δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test – κλπ.) καλούνται να μην προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο.

4. Στα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια όπου η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί, δύναται να παρέχεται εκτός της δια ζώσης και η δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών απευθύνεται προς το Υπουργείο για τα παρακάτω θέματα:

1. Την ύπαρξη πρόνοιας για την προστασία των ευπαθών ομάδων, φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

2. Η διανομή του φαγητού στα φοιτητικά εστιατόρια να γίνεται σε πακέτο.

3. Η έκτακτη χρηματοδότηση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της διαδικασίας εφαρμογής των μέτρων και για την καθαριότητα, καθώς τα μαθήματα και τα εργαστήρια γίνονται 9πμ με 9μμ.

4. Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στο Πανεπιστήμιο.

5. Την εκστρατεία επικοινωνίας με επιστημονική τεκμηρίωση που να προτρέπει να εμβολιαστούν φοιτητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες.

6. Την πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

7. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδυασμό με πιθανά κρούσματα Covid19, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέχρι ένα ποσοστό μαθημάτων, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 30% του συνόλου των μαθημάτων κάθε Τμήματος και μετά από εισήγηση του Τμήματος και απόφαση της Συγκλήτου, να διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Επίσης η Σύγκλητος αποφασίζει ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου για την καλύτερη προετοιμασία του Πανεπιστημίου.

Δύο χρόνια μετά δεν πρέπει να κάνουμε τους χώρους των Πανεπιστημίων χώρους άγονων αντιπαραθέσεων. Μην διχαστούμε. Να υπερασπισθούμε με τη στάση μας τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Να τα ανοίξουμε. Να δώσουμε πάλι ζωντάνια στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα. Να υποδεχθούμε τους φοιτητές μας και ειδικά τους δευτεροετείς και πρωτοετείς μας. Να ζήσουμε τη χαρά της ζωντανής επαφής και της γνωριμίας με τους φοιτητές μας.

Με αίσθημα ευθύνης και στάση ζωής που θα στηρίζονται στην αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και θα ανοίξουμε τα Πανεπιστήμια. Επιδεικνύουμε όλοι μας την εμβολιαστική μας κατάσταση ως ένδειξη της προσπάθειας να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και δεν δημιουργούμε προβλήματα σε αυτό το ζήτημα.

Δεν το αντέχει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μετά από 1 1/2 χρόνο με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους φοιτητές μας μακριά. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και ανοίγουμε τα Πανεπιστήμια δείχνοντας σε όλους ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί, ξέρει και θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

πηγή:dikaiologitika

Απάντηση