ΠΑΜΑΚ: Μαθήματα… και στο εστιατόριο

Πολλοί φοιτητές στάθηκαν από το πρωί σε ουρές έξω από το ΠΑΜΑΚ προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα μαθήματά τους. Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που παρά το γεγονός ότι διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις αίθουσες λόγω έλλειψης χώρου.

Το παραπάνω μεταφέρει μιλώντας στο GRTimes και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, σημειώνοντας επιπλέον ότι «αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών».

Γίνονται μαθήματα στην αίθουσα… μπάσκετ και το εστιατόριο

«Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς», λέει συγκεκριμένα ο κ. Κατρανίδης, προσθέτοντας ότι οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο ίδιος, μαθήματα γίνονται και στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο έχει εξοπλιστεί και διαμορφωθεί ανάλογα, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, αλλά και του εστιατορίου των καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ήδη γεμάτες αίθουσες. «Οι συνάδελφοί μου θα έχουν λιγότερο χώρο αν θέλουν να φάνε, αλλά αυτό γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του πανεπιστημίου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναμέναμε ότι θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού

«Αναμέναμε ότι φέτος θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού και αυξημένη επισκεψιμότητα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν κλειστά και ο κάθε άνθρωπος θέλει να έρθει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει δια ζώσης μαθήματα, είναι μεγάλη η διάθεση των φοιτητών», λέει ακόμη ο κ. Καστανίδης, ο οποίος τονίζει ότι «εμείς, είμαστε εδώ για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε οι έλεγχοι στον προαύλιο χώρο να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ γνωστοποιεί ότι στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε προέδρους και υπηρεσίες, προκειμένου, όπως λέει, «να δούμε και να βελτιώσουμε ότι μπορούμε».

 

Όπως, ωστόσο, υπογραμμίζει ο ίδιος ο κ. Κατρανίδης, «οι αριθμοί των φοιτητών αυξάνονται, ενώ οι υποδομές παραμένουν ίδιες».

 

Πηγή : tanea.gr

Απάντηση