ΕΜΠ: Επίσημη υπογραφή συμφωνίας με το Columbia University

 Η εφαρμογή του προγράμματος διπλού πτυχίου θα ξεκινήσει πιλοτικά, με μικρό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι θα επιλέγονται με βάση την επίδοσή τους στις σπουδές – Το σχόλιο της Νίκης Κεραμέως για τη σύναψη συμφωνίας.

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του Columbia University και του ΕΜΠ για απονομή διπλού πτυχίου (dual degree), την Τετάρτη 10/11.

H τελετή της υπογραφής έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία αντιπροσωπειών από τα δύο Πανεπιστήμια, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων και Σχολών από τις δύο πλευρές. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης του ΕΜΠ, και η ομόλογός του Professor Mary C. Boyce, Provost του Columbia University.

Το Columbia University (CU) και το ΕΜΠ συμφώνησαν να θεσπίσουν ένα πρόγραμμα διπλού πτυχίου το οποίο, με την επιτυχή ολοκλήρωση, οδηγεί στην απονομή δύο πτυχίων: του μεταπτυχιακού τίτλου σε διάφορες ειδικότητες μηχανικών από το CU και του διπλώματος (integrated master) σε διάφορους κλάδους από το ΕΜΠ. Για φοιτητές που ξεκινούν την εγγραφή τους στο ΕΜΠ, το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένων 8 εξαμήνων στο ΕΜΠ και 2 εξαμήνων στο CU. Για φοιτητές που ξεκινούν την εγγραφή τους στο CU (για πτυχίο Master), το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένων 2 εξαμήνων στο CU και 2 εξαμήνων στο ΕΜΠ.

πηγή:alfavita

Σχόλι

Απάντηση