Διορισμοί εκπαιδευτικών- Προσλήψεις αναπληρωτών – Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία

Το χρονοδιάγραμμα για τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, τις προκηρύξεις ειδικής αγωγής και τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών

Τον Μάϊο θα καθορισθεί, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Παράλληλα στη χθεσινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έγινε γνωστό ότι στόχος είναι λίγο μετά το Πάσχα να βγει η προκήρυξη της ειδικής αγωγής και μέσα στον Αύγουστο θα είναι έτοιμοι οι πίνακες για να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ηλεκτρονικά η υποβολή δικαιολογητικών στο εξής

Αλλαγές στη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των υποψήφιων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π, φέρνει κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1507 / 30-3-2022.

Αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 37693/Ε1/8-3-2019 (Β’ 864) κοινή απόφασή μας ως εξής:

1. Στο άρθρο 1 , ύστερα από την παρ. 4, προστίθεται παρ. 4Α ως εξής: «4Α. Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των υποψήφιων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., δύναται να διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, εφόσον ορίζεται σχετικώς από την οικεία Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατόπιν έκδοσης της πρόσκλησης της παρ. 1.

Στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα επιλεγούν από τους υποψηφίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 2, ελέγχουν τα δικαιολογητικά και καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ..»

2. Η παρ. 6 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., διατηρούνται στις υπηρεσίες αυτές ή στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., για όσο χρόνο κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο για την υλοποίηση των σκοπών της διαδικασίας επιλογής προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ (άρθρα 53 έως 67) του ν. 4589/2019 και της λοιπής σχετικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη περιπτώσεων Σελίδα 3 από 3 εκκρεμοδικίας, και στη συνέχεια καταστρέφονται ή διαγράφονται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Α.Σ.Ε.Π.» Κατά τα λοιπά παραμένει ως έχει η υπό στοιχεία 37693/Ε1/8-3-2019 (Β’ 864) κοινή απόφαση

Επικαιροποίηση φακέλων στο ΟΠΣΥΔ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με έγγραφο που απεστάλη στους διευθυντές των σχολικών μονάδων με την ένδειξη “Επείγουσες Ενέργειες” αναφέρεται ότι θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη σχολική μονάδα ευθύνης τους, να ελέγξουν τον προσωπικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ζητάει οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να ελέγξουν τον προσωπικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ και συγκεκριμένα τις καταχωρήσεις των τοποθετήσεών τους, προκειμένου να επικαιροποιηθούν καταλλήλως οι ηλεκτρονικοί φάκελοι και οι απαραίτητες πληροφορίες να είναι διαθέσιμες κατά την κατάρτιση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

https://www.alfavita.gr/

Απάντηση