Η Ν. Κεραμέως φτιάχνει ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και τένις με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών

Μια πρωτότυπη ιδέα θέτει σε εφαρμογή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε  μια συμβολική προσπάθεια να περάσει το μήνυμα κυρίως στους νέους ότι πρέπει να βάλουν στη ζωή τους τον αθλητισμό.

Με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε η Νίκη Κεραμέως, δημιουργούνται, με προσωπική της συμμετοχή και ευθύνη,  σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ομάδες  μπάσκετ, βόλεϊ και τένις με τη συμμετοχή μαθητών  Γυμνασίων -Λυκείων και εκπαιδευτικών
.
Για τον λόγο αυτό στην εγκύκλιο έχουν δοθεί δύο τηλέφωνα της γραμματείας της υπουργού, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Στις επιδιώξεις της υπουργού Παιδείας είναι να δημιουργηθούν ομάδες σε κάθε Νομό  και σε  αρχικό στάδιο μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Οι ομάδες αυτές θα ανήκουν και θα συντονίζονται από Κεντρικό Όργανο του υπουργείου Παιδείας με πρόεδρο την ίδια την υπουργό.

Ήδη η Ν. Κεραμέως έχει εξασφαλίσει, μέσω ΕΣΠΑ , το ποσό των 268.000 ευρώ για το 2022, για την αγορά αθλητικού ρουχισμού κλπ, καθώς και για τα έξοδα της μετακίνησης των ομάδων.

Αφού δημιουργηθούν οι ομάδες θα διαμορφωθεί πρόγραμμα αγώνων μεταξύ των ομάδων τα οποία θα διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι υπουργός Παιδείας δεσμεύεται να παρακολουθεί   ανά την Ελλάδα τους αγώνες.

Στους  παίκτες των ομάδων που θα κερδίζουν το πρωτάθλημα θα   χορηγούνται επιπλέον μόρια στις Πανελλαδικές.

 

https://www.esos.gr/arthra/77457/i-n-kerameos-ftiahnei-omades-mpasket-volei-kai-tenis-me-ti-symmetohi-mathiton-kai

Απάντηση