Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας χθες στο Real fm, στο Νίκο Χατζηνικολάου και την Κάτια Μακρή, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την κίνηση των βάσεων εισαγωγής, το ολοήμερο σχολείο, τους νέους πίνακες ειδικής αγωγής και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις οργανικές θέσεις και τους εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής, τους διαδραστικούς πίνακες και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.
Ξεχωριστή σημασία σε όσα είπε ήταν η παραδοχή ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές θα έχουν μείωση “πράγματι μπορεί να υπάρξει μια μείωση στις υψηλόβαθμες σχολές” δήλωσε η υπουργός.
Αναφορικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και την κατανομή τους ανά κλάδο και ειδικότητα δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικές διεργασίες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, για την κατάρτιση του πίνακα κατανομής, ανά βαθμίδα, κλάδο και ειδικότητα των 8.600 θέσεων μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών. Είμαστε πολύ κοντά για για την οριστικοποίηση της απόφασης”.
Παράλληλα η υπουργός Παιδείας δήλωσε, αναφορικά με τους νέους πίνακες ειδικής αγωγής, ότι “από τους νέους πίνακες θα αντλήσουμε τους νέους διορισμούς και τους αναπληρωτές”.
Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ως γνωστόν, από τους νέους πίνακες οι οποίοι δεν θα είναι έτοιμοι πριν από τα μέσα του Αυγούστου (στην καλύτερη περίπτωση) θα προσληφθούν μόνο οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής καθώς οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες που ισχύουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Σε ερώτηση για τις κρίσεις των στελεχών η υπουργός Παιδείας μίλησε γενικά και δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παραιτήσεις.
“Έχουμε προχωρήσει σε νέες κρίσεις συνολικά, ολοκληρώνονται τώρα οι των Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι θέσεις στελεχών εκπαίδευσης πολύ σημαντικές, είναι σε εξέλιξη οι κρίσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης και ακολουθούν οι Διευθυντές των σχολείων” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στον Real fm και σημείωσε:
“Για να έχουμε μια εικόνα μιλάμε για πολύ μεγάλα νούμερα, δηλαδή οι Διευθυντές των σχολείων στη χώρα μας είναι 14.000, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους των κρίσεων. Ολα αυτά γίνονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά έχουν προχωρήσει και οι αμέσως επόμενοι είναι οι Διευθυντές των σχολείων”.
πηγή:alfavita