Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στα Αγροτικά ΙΕΚ / Οι Ειδικότητες 2022-2023

 Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στα Αγροτικά ΙΕΚ / Οι Ειδικότητες 2022-2023 Ειδικότητες ΙΕΚ 2022-2023:
 Από τις 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα έξι Αγροτικά ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.
Οι εγγραφές αφορούν νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων και τους επιτυχόντες υποψηφίους, που υπέβαλαν «παράλληλο μηχανογραφικό».
Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα, από τα οποία τα 4 εξάμηνα είναι Θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης. Επίσης με δαπάνες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ.
Περισσότερα στον Κανονισμό Λειτουργίας των Αγροτικών ΙΕΚ. Μετά από πολλές ερωτήσεις αναγνωστών στα «Φοιτητικά Νέα» σχετικά με το εάν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό και παλιοί απόφοιτοι εάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή, σας ενημερώνουμε ότι: μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εισαγωγής εκτός παράλληλου μηχανογραφικού με την διαδικασία απευθείας υποβολής αιτήσεων όπως περιγράφεται στο παρόν άρθρο!
Λίγα λόγια για τα Αγροτικά ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-Δήμητρα: Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως κύριος φορέας αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), συμβάλλει αποφασιστικά στην οργάνωση και υποστήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των σημερινών αλλά και των αυριανών απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα.
ΔΙΕΚ: Ο Κανονισμός Λειτουργίας των Αγροτικών ΙΕΚ Τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ, των οποίων η οργάνωση και λειτουργία έχει ανατεθεί στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΥΑ 6287/08.09.2021), έχουν σκοπό την παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), καθώς και στους κάτοχους ισότιμων τίτλων, προάγοντας τις επαγγελματικές γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Η εισαγωγή στα Αγροτικά ΙΕΚ γίνεται με δύο τρόπους σε διαφορετικές περιόδους, συγκεκριμένα οι υποψήφιοι υποβάλλουν: αίτηση στο ΔΙΕΚ του ενδιαφέροντός τους ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο. Ενημέρωση για την Υποβολή Αιτήσεων για τα Δημόσια ΙΕΚ περιόδου Σεπτεμβρίου εκτός μηχανογραφικού: Συντονιστείτε στην ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ πατώντας ΕΔΩ, για να ενημερωθείτε πρώτοι για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υποβολή των αιτήσεων για τις 10 χιλιάδες επιπλέον θέσεις από Σεπτέμβριο.
Οι ειδικότητες 2022-2023 για τα Αγροτικά ΙΕΚ Το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, 6 ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες:
Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Τρικάλων και Αττικής με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:
Τεχνικός Γαλακτοκομίας
Τυροκόμος
Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό Κάλυψη
Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανήματων Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων
Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές
Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος
Στους αποφοίτους ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Πηγή: Foititikanea.gr

Απάντηση