Πρότυπα ΕΠΑΛ: Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής των Διευθυντών-Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ

Επιλογή Διευθυντών Προτύπων ΕΠΑΛ: Προϋποθέσεις, κριτήρια επιλογής και διευκρινίσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή της συνέντευξης των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ η τροποποιημένη απόφαση της υπουργού Παιδείας που αφορά τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια επιλογής και την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ., τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη διεξαγωγή της συνέντευξης των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ., καθώς και ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 6 Προϋποθέσεις, κριτήρια επιλογής και αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ.

1. α) Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις προκηρυσσόμενες θέσεις στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ. είναι οι εξής:

αα) εκπαιδευτική υπηρεσία τουλάχιστον δώδεκα (12) ετών, από τα οποία τα τέσσερα (4), τουλάχιστον, έτη πρέπει να έχουν διανυθεί στην επαγγελματική εκπαίδευση, αβ) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου, η οποία αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α’ 39) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) και τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86. β) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή ούτε να επιλεγεί και τοποθετηθεί σε θέση Διευθυντή Π.ΕΠΑ.Λ. εκπαιδευτικός, στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν τα κωλύματα της περ. β) της παρ. 4 του άρθρου 17Β του ν. 4763/2020. γ) Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν, τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας, όσο και κατά τον χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

2. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες της περ. α) της παρ. 3 του άρθρου 17Β του ν. 4763/2020 με βάση το άθροισμα των μονάδων, τις οποίες συγκεντρώνουν με την αποτίμηση των εξής κριτηρίων:

α) επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση, β) διδακτική και διοικητική εμπειρία, γ) αξιολόγηση, δ) προσωπικότητα και γενική συγκρότηση του υποψηφίου.

3. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής, τα κριτήρια επιλογής αποτιμώνται με εκατό (100) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 4 έως 8. Δεν μοριοδοτείται προσόν που αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας.

4. Το κριτήριο της επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης αξιολογείται με είκοσι οκτώ (28) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται:

α) Τίτλοι σπουδών: δεκατρείς (13) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: αα) διδακτορικό δίπλωμα: έξι (6) μονάδες, αβ) δεύτερο διδακτορικό δίπλωμα: πέντε (5) μονάδες, αγ) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: τέσσερις (4) μονάδες, αδ) δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: τρεις (3) μονάδες. αε) δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης: τρεις (3) μονάδες, αστ) επιτυχής αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): μία (1) μονάδα και αζ) τρίτο πτυχίο πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης: μία (1) μονάδα. Τίτλος σπουδών που αποτέλεσε προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.

Σε περίπτωση μετάταξης ή κατάταξης δεν μοριοδοτείται ο τίτλος σπουδών που αποτέλεσε προσόν για τη μετάταξη ή την κατάταξη και μοριοδοτείται ο τίτλος που αποτέλεσε προσόν του αρχικού διορισμού.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.)

Δείτε αναλυτικά εδώ το ΦΕΚ

Πηγή: alfavita.gr

Απάντηση