Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) κατασκευάζουν μικροσκοπικά ρομπότ με ενσωματωμένη νοημοσύνη, που μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, οχήματα ή ακόμη και μεγαλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Η υπομονάδα του ρομπότ, η οποία αναπτύσσεται στο Center for Bits and Atoms του MIT, ονομάζεται «voxel» και είναι ικανή να μεταφέρει ενέργεια και δεδομένα.

Τα voxels συνθέτουν τόσο το ίδιο το ρομπότ όσο και τα εξαρτήματα του αντικειμένου που κατασκευάζεται, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται σε μεγαλύτερες κατασκευές.

«Θα μπορούσε να φτιάξει μια κατασκευή, ή ένα ρομπότ ίδιου μεγέθους ή μεγαλύτερο», δήλωσε υποψήφιος διδάκτορας του MIT, Amira Abdel-Rahman.Παρά το γεγονός ότι η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να δούμε στρατούς από αυτοαναπαραγόμενα ρομπότ, σύμφωνα με τον  καθηγητή του MIT, Neil Gershenfeld.

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν μια εργασία με τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature, συνεργάζονται με την αεροπορική βιομηχανία, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τη NASA για τη νέα τεχνολογία.

Απάντηση