10.000 νέους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Στην απόφαση να ανακοινώσει περίπου 10.000 νέους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών κατέληξε , σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Κυβέρνηση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, όταν κριθεί κατάλληλη η χρονική στιγμή.

Στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η  διαδικασία διορισμού να ξεκινήσει μετά τις εθνικές εκλογές.

Οσον αφορά το σύστημα το οποίο θα γίνουν οι νέοι διορισμοί ήδη σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο εξετάζεται το αρχικό σχέδιο της Επιτροπής “Κόπτση”, το οποίο κατ αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει πέρσι την ‘Ανοιξη,  το esos, και επιβεβαιώθηκε με δημόσιες δηλώσεις από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση .

Η Επιτροπή αυτή “πάγωσε” τότε με εντολή άνωθεν όταν διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους  εκπαιδευτικούς υπάρχουν δύο τάσεις: αυτοί που τάσσονται υπέρ των εξετάσεων μέσω ΑΣΕΠ κι εκείνοι που ζητούν “γενναία” μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Σήμερα η επικρατούσα άποψη σε κυβερνητικό επίπεδο είναι το νέο σύστημα να περιέχει εξετάσεις ΑΣΕΠ, υψηλή μοριοδότηση της πολυετούς προϋπηρεσίας , αλλά με ασφαλιστική  δικλείδα, ώστε οι   εκπαιδευτικοί που δεν “πιάνουν” τη βάση στις εξετάσεις, να τίθενται εκτός πίνακα διορισμού.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από την υπουργό Ν. Κεραμέως να ετοιμάσει το Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να είναι ένα από τα 30 νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν τις εκλογές.

 

Το σχέδιο της Επιτροπής “Κόπτση”

Το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών το οποίο ετοιμάζεται σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο βασίζεται στο σχέδιο της Επιτροπής “Κόπτση”, το οποίο έχει ως εξής:

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  •                     προϋπηρεσίας,
  •                     παιδαγωγικής κατάρτισης
  •                     επιστημονικής κατάρτισης
  •                     κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα   μόνο για τους εκπαιδευτικούς που “πιάνουν” τη βάση.

Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από  άλλα κριτήρια.

 

https://www.esos.gr/arthra/81261/10000-neoys-diorismoys-monimon-ekpaideytikon-tha-anakoinosei-i-kyvernisi

Απάντηση