ΑΣΕΠ – ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Σάββατο 4 Μαρτίου o πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

«Κλείδωσε» για τον Μάρτιο η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr από το υπουργείο Εσωτερικών, το ΑΣΕΠ έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο ως πιθανότερη ημερομηνία για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου.

Γεγονός αποτελεί το ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού «κυλούν ρολόι» και το ΑΣΕΠ έχει «ανάψει στο κόκκινο τις μηχανές» για να είναι όλα έτοιμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη βρει τα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα που θα «φιλοξενήσουν» τους διαγωνιζόμενους. Οι αίθουσες που θα διαγωνιστούν οι περίπου 108.000 υποψήφιοι, βρίσκονται σε λύκεια όλης της χώρας που κατά βάση χρησιμοποιούνται και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ «χτενίζει» τα εξεταστικά κέντρα για να διαπιστώσει αν πληρούν όλα τα κριτήρια ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός με ασφάλεια.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως τα αρμόδια στελέχη της Αρχής έχουν προβλέψει και το τι θα γίνει στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας του διαγωνισμού. Είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το ΑΣΕΠ καλείται να διοργανώσει γραπτό διαγωνισμό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, το ΑΣΕΠ θα είναι σε ετοιμότητα για να «δράσει» και να λύσει τα όποια πρόβλημα και τελικά να μεταφέρει τον διαγωνισμό μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι 107.957 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται καθώς μας χωρίζουν πλέον λιγότερο από δύο μήνες από την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Το ενδεχόμενο των εκλογών (ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!)

Το proson.gr λαμβάνει καθημερινά πολλά ερωτήματα από υποψήφιους που αναρωτιούνται το αν θα αναβληθεί ο γραπτός διαγωνισμός λόγω των αναμενόμενων βουλευτικών εκλογών του 2023, καθώς είναι γνωστό πως από την στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, θα «παγώσει» κάθε διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο.

Ωστόσο, πηγές του ΑΣΕΠ και του υπουργείου αναφέρουν πως οι εκλογές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον διαγωνισμό. Εξάλλου, όλα τα σενάρια δείχνουν πως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει «κλειδώσει» για την δεύτερη Κυριακή του Απριλίου. Με βάση αυτή το σενάριο δεν φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τα δύο Σαββατοκύριακα που έχει «κυκλώσει» το ΑΣΕΠ προηγούνται κατά περίπου 4 εβδομάδες.

 

https://www.proson.gr/

Απάντηση