Το Σκάκι μπαίνει στα ελληνικά σχολεία – Τα δύο προγράμματα που αναρτήθηκαν από το ΙΕΠ

Τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα αναρτήθηκαν χθες στη σελίδα του ΙΕΠ

Εγκρίθηκαν από το ΙΕΠ, τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που εκπόνησε και κατέθεσε η Επιτροπή της Σχολικού Σκακιού.

Τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα που είχαν κατατεθεί από τις 30/5/2022 εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αναρτήθηκαν προχθές στη σελίδα του.

Το ΙΕΠ είναι επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας στα θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

  • Το 1ο πρόγραμμα με κωδικό 553 έχει τίτλο ΄΄Σκάκι και φαντασία΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείο, Α΄και Β΄Δημοτικού.
  • Το 2ο έχει κωδικό 552 με τίτλο ΄΄ Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους! ΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Μπορεί δε όποιος ή όποια θέλει να τα δει στα εξής σημεία της σελίδας του ΙΕΠ : bitlylinks.com/rID95O-GT και bitlylinks.com/mOCAWSjy4

Έτσι τώρα όποιος εκπαιδευτικός θέλει μπορεί να τα αξιοποιήσει στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των αντίστοιχων τάξεων.

Την Επιτροπή σχολικού σκακιού της ΕΣΟ αποτελούν ο υπογράφων και οι Δημήτρης Ράμμος, Βέρα Αβραμίδου, Κώστας Γιουβαντσιούδης, Μαρία Ευαγγελίου, Μιχάλης Δαρμαράκης, Γιάννης Σιβένας, Στέλιος Λαγογιάννης, Δημήτρης Κεφάλας, Γιάννης Παναγάκος, Κωστής Σκαπέρδας, Αναστάσης Τζούμπας και Τάσος Δημακάκος.

 

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/406130_skaki-mpainei-sta-ellinika-sholeia-ta-dyo-programmata-poy-anartithikan-apo-iep

Απάντηση