Με στόχο μία ακόμη διάκριση θα συμμετάσχει η ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Shell Eco-marathon Europe and Africa 2023

Με στόχο μία ακόμη διάκριση  θα συμμετάσχει στο Shell Eco-marathon Europe and Africa 2023 και στο Autonomous Urban Concept Competition, στις 19-25 Μαΐου 2023.

Η ομάδα TUCer διανύει τη δεύτερη δεκαετία διεθνών αγωνιστικών συμμετοχών. Έχει κατακτήσει επτά τρόπαια και πλήθος διακρίσεων τα τελευταία χρόνια. Η συμμετοχή της ομάδας στους διεθνείς διαγωνισμούς πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης και παραμένει η μοναδική συμμετοχή ελληνικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην κατηγορία των οχημάτων πόλης με καύσιμο υδρογόνο.

Η ομάδα απαρτίζεται από φοιτητές, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κοινό όραμα των μελών της είναι μια φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση με έμφαση στην ασφάλεια και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι και τώρα, η συμμετοχή στην ομάδα TUCer είναι αποκλειστικά εθελοντική.

Ιδρυτικά στελέχη της ομάδας και μόνιμα μέλη της είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Νικόλαος Τσουρβελούδης, και τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης Σάββας Πιπερίδης και Πολυχρόνης Σπανουδάκης. Από το 2020 στην ομάδα ανήκουν οι επίκουροι καθηγητές Ελευθέριος Δοϊτσίδης και Δημήτριος Ιψάκης.

Από το 2007 η ομάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζει, κατασκευάζει και αγωνίζεται με πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο υδρογόνο. Αποτελείται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης που οραματίζονται μια φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση και παθιάζονται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι και τώρα, η συμμετοχή σε αυτήν είναι αποκλειστικά εθελοντική. Η πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία της ομάδας TUCer συνοδεύεται από κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις.

Το 2017 στην ομάδα προστέθηκαν δύο ακόμη ερευνητικές δραστηριότητες:

  • Δαίδαλος, ανάπτυξη πρωτότυπης ηλεκτροκίνητης, τρίτροχης μοτοσυκλέτας όπου εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και
  • TUCeRous (TUCer autonomous), πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα χαμηλής κατανάλωσης, κατάλληλο για έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης πλοήγησης.

Οι δραστηριότητες της ομάδας TUCer υποστηρίζονται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και τα εργαστήρια Ευφυών Συστημάτων και ΡομποτικήςΚυκλωμάτων, Αισθητήρων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δείτε στο νέο βίντεο της ομάδας με τις προετοιμασίες της για τους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχει το Μαΐο του 2023:

 

Απάντηση