Κασσελάκης-Μιχαηλίδου στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας μαζί: Συζήτησαν ζητήματα Ειδικής Αγωγής με εκπ/κούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κασσελάκης-Μιχαηλίδου στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

To Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Καλλιθέας επισκέφθηκαν από κοινού ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Στέφανος Κασσελάκης και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κα Μιχαηλίδου και ο κος Κασσελάκης ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) του σχολείου και από κοινού υπήρξε διαλογική συζήτηση για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Το ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Το σχολείο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από αίτημα αποσυμφόρησης του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Ο Δήμος Καλλιθέας παραχώρησε το κτήριο όπου μέχρι τον Νοέμβρη του 2017 στεγάζονταν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας τα οποία μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτήριο στη Δημοσθένους.

Η ονομασία ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας είναι όμως παλιά γιατί αυτή είχε, το πρώτο ΕΕΕΕΚ της Ελλάδας που στεγαζόταν στην οδό Ανδρομάχης στην Καλλιθέα.

Το σχολείο αυτό, μεταφέρθηκε σε καινούργιο κτήριο στον Άγιο Δημήτριο το 2007 και μετά από λίγο μετονομάστηκε σε ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Η παραπάνω προϊστορία του ονόματος αλλά και του κτηρίου δημιουργεί προβλήματα στην αναζήτηση του σχολείου μας στο Google και Google maps που παραπέμπουν αντίστοιχα στην ιστοσελίδα του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας παρά τα αιτήματά μας να το διορθώσει.

Το νεοϊδρυθέν ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2018-19 με τα 2 από 6 χρόνια φοίτησης που προβλέπονται στα ΕΕΕΕΚ και με την προοπτική να λειτουργεί ένα έτος παραπάνω κάθε σχολική χρονιά μέχρι την πλήρη ανάπτυξή του.

Χαιρετισμός από τη Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, Νίκη Χατζηχαλεπλή

. Θεσμικά και προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την χαρά μου σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας για την δημιουργική συνεργασία που θα έχουμε κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Ξεκινάμε με αισιοδοξία, με την πεποίθηση ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν, με άξονα την αγάπη για τους μαθητές μας.

Χαιρετίζω επίσης τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και εύχομαι καλή, αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία για όλους μας.

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας,

Νίκη Χατζηχαλεπλή.

 

Πηγή: www.especial.gr

Απάντηση