Προσλήψεις αναπληρωτών 2023: Ανατροπή με τη β’ φάση;

Όπως όλα δείχνουν, τελικά, αρχές επόμενης εβδομάδας θα γίνει η Β’ Φάση για τις προσλήψεις αναπληρωτών  – Επιπλέον πιστώσεις για την Ειδική Αγωγή-Πρόβλημα η ανάληψη υπηρεσίας λόγω εκλογών – Ενημέρωση και Ανακοίνωση από ΠΑΣΑΝ.

Ειδικότερα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να «τρέξει» ο αλγόριθμος για προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της Β΄ φάσης προσλήψεων κι αυτό λόγω του ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα διαθέσει επιπλέον πιστώσεις για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, οι οποίες όμως χρειάζονται τη λεγόμενη «εγκριτική» απόφαση για να διατεθούν και αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο.

Υπενθυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των προσληφθέντων αναπληρωτών η διαδικασία που ακολουθεί περιλαμβάνει τη δημοσίευση των Αποφάσεων πρόσληψης και τη δήλωση σχολείων από πλευράς αναπληρωτών, κάτι το οποίο απαιτεί 3 ημέρες τουλάχιστον και ακολούθως την ανάληψη υπηρεσίας.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου λόγω των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό.

Επί του θέματος των προσλήψεων αναπληρωτών στα πλαίσια της Β Φάσης εξέδωσε ανακοίνωση και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ) Ακολουθεί η Ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΝ

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε πως η β φάση αναμένεται να τρέξει αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ρωτήσαμε τον λόγο αυτής της καθυστέρησης και η δικαιολογία ήταν πως αναζητούν επιπλέον πιστώσεις. Παρακαλούμε, μέχρι να έχουμε νεότερη και έγκυρη ενημέρωση, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην αναζητάτε απαντήσεις στις οποίες έγκυρα δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις. Οτιδήποτε έγκυρο μαθαίνουμε, προχωρούμε σε ενημέρωση.

 

Πηγή:www.ipaidia.gr

Απάντηση