Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκλήρωση Α’ φάσης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ (με έναρξη μαθημάτων στις αρχές Απριλίου 2024).

Στη φάση αυτή υποβλήθηκαν 16.353 αιτήσεις συμμετοχής στα 680 επιμορφωτικά προγράμματα που διατέθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, με συνολική δυνατότητα υποδοχής 9.644 επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Εικόνα της κατανομής των αιτήσεων, σε σχέση με τις διαθέσιμες θέσεις, ανά περιφέρεια και συστάδα κλάδων εκπαιδευτικών είναι διαθέσιμη εδώ.

Θα ακολουθήσει διαδικασία κλήρωσης με βάση τον τυχαίο αριθμό που αποδίδεται αυτόματα κατά την καταχώριση κάθε αίτησης, για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα προγράμματα της επιλογής τους, στις περιπτώσεις προγραμμάτων με μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 (με νέα Ανακοίνωση).

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει η Β’ φάση υποβολής αιτήσεων, όπου δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης κενών θέσεων στα επιμορφωτικά προγράμματα, τόσο με επικαιροποίηση των επιλογών σε αιτήσεις εκπαιδευτικών που δεν κληρώθηκαν, όσο και με νέες αιτήσεις, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – «Διόφαντος», ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. και την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης είναι διαθέσιμες εδώ.

Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Συχνές Ερωτήσεις») ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης.

Απάντηση