Επίθεση βουλευτή σε καθηγητή για τη βαθμολογία του παιδιού του – Χαμός στο ιδιωτικό σχολείο

Τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα πρωτοφανές περιστατικό τραμπουκισμού που έλαβε χώρα σε ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστίων με πρωταγωνιστή μαινόμενο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που επιτέθηκε σε Μαθηματικό γιατί…έβαλε χαμηλό βαθμό στην κόρη του.

Το περιστατικό έφτασε σε γνώση μας καθώς γονείς επικοινώνησαν με το Dnews και περιέγραψαν όλα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην απογευματινή προγραμματισμένη ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τις επιδόσεις των μαθητών.

Οι απειλές στον καθηγητή

Τα πνεύματα οξύνθηκαν από πλευράς βουλευτή που δεν τον σταματούσε τίποτα. Όπως χαρακτηριστικά μας μετέφεραν οι γονείς που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος φώναζε οργισμένος και εν εξάλλω στον Μαθηματικό “Θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο Παιδείας”, “Θα δεις τι θα πάθεις”.

Σύμφωνα με το γονέα που μίλησε στο Dnews “Ο Μαθηματικός παρά την έκρηξη του βουλευτή δεν ανταπέδωσε προσπαθώντας να μην δυναμιτίσει την κατάσταση. Άκουγε στωικά όσα του καταμαρτυρούσε ο μαινόμενος πατέρας, αποφεύγοντας να δώσει λαβές για να ξεφύγει η κατάσταση. “

Οι απειλές και η κουτσαβάκικη- όπως μας την χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι γονείς που ήταν παρόντες- συμπεριφορά του βουλευτή άφησε τους πάντες κατάπληκτους καθώς ο Μαθηματικός που έπεσε θύμα των απειλών, χαίρει της απολύτου εκτίμησης των γονέων αλλά και των συναδέλφων και ουδέποτε έχει δώσει αφορμή για να σχολιαστεί η εκπαιδευτική του δράση.

Μάλιστα οι σχεδόν 200 γονείς που ήταν μπροστά στο περιστατικό δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα απίστευτα εκτυλίσσονταν στο χώρο του σχολείου.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και την παρότρυνση εκπαιδευτικών, ο βουλευτής απομακρύνθηκε σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Κι όμως μπορεί το συμβάν να έληξε εκ τους σύνεγγυς αλλά ο βουλευτής όπως μας είπαν οι γονείς κάθε άλλο παρά ε΄χει διάθεση να θεωρηθεί λήξαν το περιστατικό.

Όπως μας δήλωσε γονέας “Ο μπαμπάς τηλεφωνεί σε γονείς του σχολείου και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη συμπεριφορά του ρίχνοντας το φταίξιμο στον Μαθηματικό. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι εκείνος τον προκάλεσε και του επιτέθηκε γιατί…είναι Συριζαίος!”

Η δήλωση της ΟΙΕΛΕ για το συμβάν

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Γιώργο Χριστόπουλο ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για το συμβάν αλλ΄ά προς ώρας δεν θέλει να τοποθετηθεί μέχρι να γίνει επίσημη καταγγελία. Παράλληλα όπως διευκρίνισε ο κ. Χριστόπουλος “Η Διοίκηση του σχολείου από την πρώτη στιγμή στηρίζει τον Μαθηματικό καθώς πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο που πάντοτε στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών.”

 

Απάντηση