Σχολεία – Τράπεζα Θεμάτων: Αλλάζει το σύστημα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σχολεία – Τράπεζα Θεμάτων: Φέτος το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει ακόμη 595.200 ευρώ για την αναβάθμιση της, προφανώς μετά την επίθεση που δέχτηκε πέρυσι στις 29 και 30 Μαΐου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από χάκερς , με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία ανά τη χώρα να μην γίνουν οι εξετάσεις την πρώτη μέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μέχρι τώρα από τα στοιχεία, που κατά καιρούς έχουν έρθει στη δημοσιότητα η χρηματοδότηση της από το 2014 φαίνεται να έχει φτάσει με μέτριους υπολογισμούς στα 1.200.000 ευρώ, ποσό στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί και το παραπάνω που θα δοθεί φέτος. Χτες πάντως υπήρξε έγγραφη πρόσκληση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη προς το ΙΕΠ και την Κοινωνία της Πληροφορίας με τίτλο Αναβάθμιση Συστήματος Κλήρωσης, Διανομής και Διαχείρισης Θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.).».

Η πρόσκληση προβλέπει ποσό ύψους 595.200 ευρώ . Η περυσινή επίθεση των χάκερς προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ όπως είχε ανακοινώσει η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση ο αριθμός των επιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε μία ώρα ανερχόταν σε 165 εκατομμύρια «χτυπήματα» από 114 χώρες.

Η επίθεση είχε χαρακτηρισθεί «ως την πιο σημαντική ιστορικά που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό και όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Παιδείας «στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην τράπεζα θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες».

Μάλιστα επειδή δυο μέρες μετά ξεκινούσαν οι Πανελλαδικές είχε επικρατήσει τεράστιος πανικός στην Κυβέρνηση και είχε συγκληθεί έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

ΠΗΓΗ: www.ipaidia.gr

Απάντηση