Πιερρακάκης: Προχωράμε σε αλλαγές που αφορούν το ανοιχτό σχολείο, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία

“Θα συνεχίσουμε με μια σειρά από πολύ μεγάλες αλλαγές που αφορούν το ανοιχτό σχολείο, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα ενταχθούν μέσα στην εκπαίδευση, την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και αλλαγές που γενικά πρέπει να φέρουν το σχολείο στο σήμερα” σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όσα είπε για την Παιδεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης

«Η Αντιπολίτευση, όμως, καταψηφίζει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού.  Ένα πρόσφατο παράδειγμα, επινοώντας ασύλληπτες δικαιολογίες, υπεκφυγές και οβιδιακές μεταμορφώσεις ήταν ο πρόσφατος νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση. Το ΠΑΣΟΚ, αρχικά δια του Προέδρου του, είχε αναφέρει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο νόμο που θα φέρναμε, το περιεχόμενο του οποίου άλλωστε συνιστούσε πάγια πολιτική και ήταν και περιεχόμενο των συνεδριακών του αποφάσεων.

Στις 22 Φεβρουαρίου, όμως, ο Πρόεδρός του δήλωσε στο MEGA ότι δεν θέλει την εμπορευματοποίηση της παιδείας, ενώ στις 3 Μαρτίου ανακάλυψε στο Βήμα ότι ο νόμος, τάχα, δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά διευθέτηση συμφερόντων, κάτι που επαναλήφθηκε μετά και σε άλλες συνεντεύξεις όπως το Blue Sky.

Είχα την ευκαιρία να πω τότε στη Βουλή ότι η στάση αυτή, η οποία περιελάμβανε το να φωτογραφίζονται κάποιες πρωτοβουλίες ως καλές, κάποιες άλλες ως λιγότερο καλές και να γίνεται λόγος για κάποιες αδιόρατες διευθετήσεις, ήταν εξόχως παρεξηγήσιμη. Το ίδιο επαναλαμβάνω και τώρα, προσθέτοντας ότι, μάλλον, κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Κυρίες και κύριοι, κοντεύουμε πέντε χρόνια -όπως είπα και πριν- από το 2019 και η Κυβέρνηση αυτή έχει καταφέρει να κατακτήσει πολλά σε πάρα πολλούς τομείς. Αρκεί κανείς να δει τι έχει συμβεί στην οικονομία, στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, τι έχει συμβεί στο ρυθμό ανάπτυξης, τι έχει συμβεί στην αποκλιμάκωση του χρέους, στο ψηφιακό κράτος. Και βέβαια, υπάρχουν μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες και έχουν γίνει και δρομολογούνται στο χώρο της παιδείας.

Ήδη κάναμε και ξεκινήσαμε μια πολύ σημαντική αλλαγή στην επαγγελματική εκπαίδευση και ήδη έχουμε ψηφίσει έναν νόμο, με ιστορικά χαρακτηριστικά, για τις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, νόμος ο οποίος συμπεριλαμβάνει και τη δυνατότητα εγκατάστασης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Θα συνεχίσουμε με μια σειρά από πολύ μεγάλες αλλαγές που αφορούν το ανοιχτό σχολείο, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα ενταχθούν μέσα στην εκπαίδευση, την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και αλλαγές που γενικά πρέπει να φέρουν το σχολείο στο σήμερα.

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σφυρηλατήσουμε ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις συναίνεσης σε αυτήν τη συζήτηση για να μπορέσουμε να ξεχάσουμε τα εύκολα συνθήματα και να φέρουμε με σηκωμένα μανίκια τη χώρα εκεί που της αξίζει στο χώρο της παιδείας».

πηγη:www.alfavita.gr

Απάντηση