Καταγγελία Διευθυντή Εκπαίδευσης για παράβαση καθήκοντος

Ενημερώθηκε με επιστολή ο υπουργός Παιδείας ενώ για το θέμα θα επιληφθεί σήμερα ο Περιφερειακός Δευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Αλ. Κόπτσης

Εκπαιδευτικοί με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας καταγγέλλουν τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής για παράβαση καθήκοντος διότι, κατά την άποψή τους, παρενέβη ωμά στη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στη Χαλκιδική, σε βάρος συγκεκριμένης παράταξης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σε ενημέρωσή του προς τα σχολεία ευθύνης του «ο διευθυντής εκπαίδευσης κάνει αναφορά σε έγγραφο Διευθύντριας σχολείου υποψήφιας της ΔΗΣΥ, το οποίο του έχει σταλεί υπηρεσιακά με  εμπιστευτικό πρωτόκολλο. Έτσι ένα απόρρητο έγγραφο που είναι υποχρεωμένος ένας υφιστάμενος να στείλει στον προϊστάμενό του για να τον ενημερώσει, γίνεται όργανο εκλογικής προπαγάνδας κατά προσώπου και παράταξης και μάλιστα γραμμένο με τρόπο που να αφήνει σκιές, οι οποίες δεν υπάρχουν»

Το θέμα εξετάζει σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής  Αλ. Κόπτσης.

Η επιστολή της Δημοκρατικής Συνεργασίας στον Υπουργό Παιδείας

Προς

κ. Υπουργό Παιδείας Πιερρακάκη Κυριάκο 

κ. Υφυπουργό Παιδείας Ζωή Μακρή

κ. Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Κατσαρό

συν: έγγραφο Δνσης ΠΕ Χαλκιδικής (8461/21-10-2024)

Θέμα: «Ωμή παρέμβαση του διευθυντή Π.Ε Χαλκιδικής στη διαδικασία εκλογής Αιρετών  εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια» 

κύριε Υπουργέ,

κυρία Υφυπουργέ,

κύριε Γενικέ Γραμματέα

Με το 8461/21-10-2024, έγγραφο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής,  το οποίο υπογράφει ο διευθυντής εκπαίδευσης κ. Κόμπος Κώστας, γίνεται ωμή παρέμβαση στη  διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στη Χαλκιδική, σε βάρος της παράταξης  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.  

Συγκεκριμένα στο έγγραφο ανακήρυξης των υποψήφιων για το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής(!), το  οποίο στάλθηκε σε όλα τα σχολεία του νομού ακριβώς μετά τα ονόματα των υποψήφιων, ο  διευθυντής εκπαίδευσης, έχει προσθέσει δύο παραγράφους, με τις οποίες ουσιαστικά υποδεικνύει  στους εκπαιδευτικούς, τι να μην ψηφίσουν, στοχοποιώντας υποψήφια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, κάνοντας αναφορά σε έγγραφο το οποίο του έχει σταλεί υπηρεσιακά με  εμπιστευτικό πρωτόκολλο και αναφέρεται σε προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο της και τα  οποία πρέπει να γνωρίζει ως διευθυντής εκπαίδευσης!

Η παρέμβασή του, δεν αρκείται καν σε αυτή την αναφορά αλλά προσπαθεί να  δημιουργήσει και λανθασμένες εντυπώσεις, γράφοντας πως δήθεν ενώ αυτός είναι κατά της  αξιολόγησης των «παλιών» εκπαιδευτικών, εξ αιτίας του εγγράφου(!) είναι αναγκασμένος να  ζητήσει αξιολόγηση εκπαιδευτικού και διενέργεια ΕΔΕ! Έτσι ένα απόρρητο έγγραφο που είναι  υποχρεωμένος ένας υφιστάμενος να στείλει στον προϊστάμενό του για να τον ενημερώσει, γίνεται όργανο εκλογικής προπαγάνδας κατά προσώπου και παράταξης και μάλιστα γραμμένο με τρόπο που να αφήνει σκιές, οι οποίες δεν υπάρχουν. 

Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι τίτλος τιμής ο συγκεκριμένος διευθυντής  πρωτοβάθμιας να μην επιθυμεί εκλογή μελών της στο υπηρεσιακό συμβούλιο Χαλκιδικής. Σε  κάθε περίπτωση όμως, αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση στις εκλογές και σαφέστατη παράβαση  καθήκοντος από αυτόν που το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει υπεύθυνο και εγγυητή των εκλογών στη Χαλκιδική. 

Η συμπεριφορά του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η απαράδεκτη παρέμβασή  του μας αναγκάζουν να ζητήσουμε να μην έχει καμία απολύτως εμπλοκή στην εκλογική  διαδικασία και να αντικατασταθεί στη συγκεκριμένη θεσμική του υποχρέωση από πρόσωπο που  δεν θα βαρύνεται με τέτοια συμπεριφορά. 

Από τη Γραμματεία της ΔΗΣΥ

πηγή: https://www.alfavita.gr/

Απάντηση