Τζίντζερ – άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την καταπληκτική και σούπερ υγιεινή ρίζα.
Χρησιμοποιείται συνήθως ως καρύκευμα σε διάφορα πιάτα και γεύματα.
Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρήσεις.
Οι ειδικοί λένε ότι μία από τις εκπληκτικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι η ικανότητά του να εμποδίζει τον σχηματισμό φλεγμονωδών ενώσεων και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την φλεγμονή στους ιστούς, τους μύες και τις αρθρώσεις.
Θα εκπλαγείτε όταν μέθετε ότι υπάρχουν σχεδόν 800 μελέτες σχετικά με τις διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες αυτής της υπέροχης ρίζα, 275 εκ των οποίων αφορούν ειδικά την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση της.
Και, αυτό που κάνει το τζίντζερ τόσο αποτελεσματικό αντι-φλεγμονώδες είναι μια ένωση γνωστή ως τζιντζερόλη (gingerol).
Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:
- Ένα κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος αντίχειρα, πλυμένο καλά
- ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά χυμό από αγαύη
- χυμό από δύο λεμόνια
Οδηγίες:
Είναι πολύ απλό – απλά πρέπει να βάλετε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και να ανακατέψετε για 10 δευτερόλεπτα.
Πιείτε το χυμό αμέσως χωρίς να τον στραγγίσετε, βοηθά την υγεία των δοντιών και των ούλων σας.
Πίνετε αυτό το χυμό για 20 ημέρες και τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά!
Αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένου άλευρου, κόκκινου κρέατος, ζάχαρης και γάλα αγελάδας.
Πραγματικά ελπίζω να βρείτε αυτό το άρθρο χρήσιμο και μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.