Πέντε μετάλλια στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Πέντε μετάλλια στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – Δυο μετάλλια στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών

Ολοκληρώθηκε η 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Κιζινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, από 30 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019 με τη συμμετοχή έντεκα ομάδων από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και επτά ομάδες από  φιλοξενούμενες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία.

Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε τρία Αργυρά, και δυο Χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα:

Γαλανόπουλος Σπυρίδων
Αργυρό Μετάλλιο
Μαργαρίτης Μηνάς Αργυρό Μετάλλιο
Ντόκας Ευθύμιος
Αργυρό Μετάλλιο
Μελάς Δημήτριος Χάλκινο Μετάλλιο
Λώλας Δημήτριος Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο ο διδάκτωρ μαθηματικός Αθανάσιος Μάγκος και  υπαρχηγός ο Μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος.

Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.».

Δύο Χάλκινα μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες κατέκτησε η Ελληνική ομάδα που συμμετείχε την Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο από 7 έως 13 Απριλίου 2019. Συγκεκριμένα:

Μηλιώρη Ειρήνη
Χάλκινο Μετάλλιο
Σάββα Άρτεμις Χρυσάνθη
Χάλκινο Μετάλλιο
Ρασβάνη Κωνσταντίνα
Εύφημη Μνεία
Αβδελά Δανάη Χριστίνα
Εύφημη Μνεία

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος και  υπαρχηγός η μαθηματικός Ευαγγελία Λώλη.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει τις ομάδες μας. Οι συνεχείς αυτές διακρίσεις δικαιώνουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας και τη στήριξη της επιστήμης των Μαθηματικών, και αναδεικνύουν τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών, ενισχύοντας την πίστη μας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Attachments

Απάντηση