Έρευνα: Οι Έλληνες ο τρίτος πιο οικονομικά πιεσμένος λαός παγκοσμίως!

Έρευνα: Οι Έλληνες ο τρίτος πιο οικονομικά πιεσμένος λαός παγκοσμίως! Έχοντας αφήσει πίσω μας Τούρκους, Σλοβάκους, Λιθουανούς, Εσθονούς και πολλούς άλλους.

Καθόλου κολακευτικά είναι για την χώρα μας τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομική πίεση παγκοσμίως.

Όπως τονίζεται στην έρευνα που διεξήχθη από τον ιστότοπο Compare the Market, με μέσο μηναίο μισθό στα 745 ευρώ και την ανεργία στο 16.2%, οι Ελληνες πιέζονται να ανταπεξέλθουν στο ενοίκιο (529 ευρώ κατά μέσο όρο), στις τιμές των ακινήτων (1.429 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσο όρο) και στο κόστος διαβίωσης (2.153 ευρώ).

Στην πρώτη θέση των χωρών με τους περισσότερο οικονομικά πιεσμένους κατοίκους του κόσμου βρίσκεται η Κόστα Ρίκα και ακολουθεί η Κολομβία.

Την 10αδα συμπληρώνουν η Χιλή, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Λετονία, το Μεξικό και η Σλοβακία.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σχετική κατάταξη πολύ πιο πάνω από χώρες όπως η Λιθουανία (11η), η Εσθονία (17η) ή η Τσεχία (18η).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα με το μικρότερο μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι η Κολομβία (270 ευρώ) ενώ το χειρότερο ποσοστό ανεργίας (20,06%) καταγράφει η Κόστα Ρίκα.

Η Νότια Κορέα έχει τις ψηλότερες τιμές ακινήτων (10.330 ευρώ/τ.μ.), το Λουξεμβούργο τα υψηλότερα ενοίκια (2.627 ευρώ) και η Ισλανδία το μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης (3.915 ευρώ).

Η έρευνα ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των πολιτών χωρών που ανήκουν στον ΟΟΣΑ σε παράγοντες όπως οι μισθοί, η ανεργία, τα ενοίκια, οι τιμές των ακινήτων και το κόστος διαβίωσης.

Απάντηση