NASA: Κάτι περίεργο συμβαίνει με το διαστημόπλοιο Voyager 1, που εξερευνά τα πέρατα του Διαστήματος

Κάτι περίεργο συμβαίνει με το διαστημόπλοιο Voyager 1, που εξερευνά τα βάθη του Διαστήματος.

Το Voyager 1 εκτοξεύτηκε πριν από 45 χρόνια και έχει προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το Διάστημα, ενώ συνεχίζει το ταξίδι του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 23 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας.

Αν και το σκάφος λειτουργεί κανονικά, λαμβάνει τις εντολές της NASA, συλλέγει δεδομένα και τα στέλνει στη Γη, υπάρχει κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες. Οι ενδείξεις από τα συστήματα που ελέγχουν τον προσανατολισμό του δεν ταιριάζουν με αυτά που κάνει στην πραγματικότητα το Voyager.

Το σύστημα αυτό διασφαλίζει ότι η κεραία του σκάφους παραμένει στραμμένη προς τη Γη, ώστε το Voyager να μπορεί να στείλει δεδομένα στη NASA. Τα δεδομένα που στέλνονται, όμως, δείχνουν ότι οι ενδείξεις του οργάνου είναι τυχαίες ή αδύνατες. Ωστόσο, το σήμα λειτουργεί κανονικά, γεγονός που σημαίνει ότι η κεραία παραμένει στραμμένη προς τη Γη.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν αυτά τα λανθασμένα δεδομένα προέρχονται απευθείας από αυτό το όργανο ή εάν προκαλούνται από άλλο σύστημα.

«Μέχρι να γίνει καλύτερα κατανοητή η φύση του ζητήματος, η ομάδα μας δεν μπορεί να προβλέψει εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το χρονικό διάστημα που το διαστημόπλοιο μπορεί να συλλέγει και να μεταδίδει επιστημονικά δεδομένα», σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Η Suzanne Dodd, υπεύθυνη έργου για τα Voyager 1 και 2 στο Εργαστήριο της NASA στην Καλιφόρνια, ανέφερε: «Τα διαστημόπλοια είναι και τα δύο σχεδόν 45 ετών, κάτι που ξεπερνά κατά πολύ αυτό που περίμεναν οι σχεδιαστές της αποστολής. Βρισκόμαστε επίσης στο διαστρικό Διάστημα, ένα περιβάλλον υψηλής ακτινοβολίας, στο οποίο κανένα διαστημικό σκάφος δεν έχει πετάξει πριν. Επομένως, υπάρχουν μερικές μεγάλες προκλήσεις. Αν υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα με την κεραία, η ομάδα μας θα τον βρει».<p>Πηγή: <a target=”_blank”

https://www.iefimerida.gr/

Απάντηση