Πλανητική άμυνα: Η NASA ανακοίνωσε ότι θα χτυπήσει αστεροειδή στις 26 Σεπτεμβρίου

Η πρόσκρουση του σκάφους της NASA στον αστεροειδή θα μεταδοθεί live.

Έναν αστεροειδή έβαλε στο στόχαστρό της η NASA, με «φόντο» το πρόγραμμα πλανητικής άμυνας.

Ειδικότερα, η πρώτη αποστολή στον κόσμο για τη δοκιμή τεχνολογίας για την πλανητική άμυνα έναντι πιθανών κινδύνων αστεροειδών ή κομητών, το σκάφος Double Asteroid Redirection Test (DART) της NASA, θα προσκρούσει σκόπιμα σε αστεροειδή-στόχο της (ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για τη Γη) τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η NASA θα μεταδώσει ζωντανά το εγχείρημα από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins (APL) στο Laurel του Μέριλαντ. Η APL είναι ο κατασκευαστής και ο διαχειριστής του διαστημικού σκάφους DART για τη NASA.

Η δοκιμή αυτή θα δείξει ότι ένα διαστημικό σκάφος μπορεί αυτόνομα να πλοηγηθεί σε έναν αστεροειδή-στόχο και να συγκρουστεί σκόπιμα μαζί του για να αλλάξει την πορεία του με τρόπο που μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας επίγεια τηλεσκόπια.

Το DART θα παρέχει σημαντικά δεδομένα για να βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για έναν αστεροειδή που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο πρόσκρουσης στη Γη.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/162117/planitiki-amyna-i-nasa-anakoinose-oti-tha-xtypisei-asteroeidi-stis-26-septemvriou?fbclid=IwAR3LAyO88M7mkI-1qGk16ZAYTxP46OwZpmm1J_akbKNPf0tXLd0A0T2312s

Απάντηση