Google: Η νέα εφαρμογή που λύνει οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα με AI – Πώς να την χρησιμοποιήσετε

Έχετε κολλήσει σε ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα; Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να σας βοηθήσει να το λύσετε.

Πριν από δύο χρόνια, η Google ανακοίνωσε την αγορά μιας εφαρμογής επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων που ονομάζεται Photomath. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εφαρμογή αυτή εντάχθηκε επίσημα στο σύνολο εφαρμογών της εταιρείας.

Η εφαρμογή δεν είναι καινούργια, αφού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014 και έχει ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια λήψεις έκτοτε. Ωστόσο, τώρα είναι επίσημα μια εφαρμογή της Google. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών προβλημάτων, από βασικά προβλήματα δημοτικού σχολείου, όπως η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός, έως προχωρημένα μαθηματικά όπως η τριγωνομετρία και ο διαφορικός λογισμός.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή της Google για τα μαθηματικά

Μόλις σαρωθεί ένα πρόβλημα με την εφαρμογή, η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να λειτουργεί. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται μια απάντηση, μαζί με λεπτομέρειες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Το τελευταίο κομμάτι είναι πιθανώς το πιο χρήσιμο μέρος αυτής της εφαρμογής. Δεν δίνεται μόνο η λύση, αλλά ένας μαθητής μπορεί επίσης να μάθει πώς να φτάσει στην ίδια την απάντηση μόνος του.

Ενώ πολλές άλλες εφαρμογές κάνουν το ίδιο πράγμα, το Photomath θεωρείται συχνά από τους χρήστες ως η πιο ακριβής και η πιο γρήγορη.

Η κάμερα της εφαρμογής μπορεί να αναγνωρίσει τόσο τυπωμένα όσο και χειρόγραφα προβλήματα,  ακόμη και να δείξει αρκετές μεθόδους για προβλήματα που μπορούν να λυθούν με διαφορετικούς τρόπους. Και λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται σύνδεση δεδομένων ή Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να βρεθούν με αντιμέτωπα με κινδύνους του διαδικτύου.

Ποιες είναι οι χρήσεις της εφαρμογής

Εάν πιστεύετε ότι μια εφαρμογή σαν αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από έναν τρόπο για έναν μαθητή να ξεμπερδεύει γρήγορα με τις εργασίες του, δεν είναι μόνο για αυτό. Αυτό φυσικά και συμβαίνει, όμως η εφαρμογή έχει πολλές άλλες χρήσεις: ένας γονέας που ελέγχει τις εργασίες του παιδιού του, ένας μαθητής που εξασκείται πριν από ένα διαγώνισμα ή αναπληρώνει ένα μάθημα που έχασε,  ένας καθηγητής που είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο.

Εφόσον το Google Lens διαθέτει ήδη ένα φίλτρο για εργασίες που έχει σχεδιαστεί για να λύνει προβλήματα, ποια είναι η ανάγκη για το Photomath; Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της στην τάξη, η Google πιθανότατα απλώς φροντίζει να βρίσκεται πάντα μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Ενώ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Photomath να ενσωματωθεί στο Google Lens, ακόμη και στην παραδοσιακή αναζήτηση Google, καθιστώντας αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμη πιο αξιόπιστα.

πηγή: FOXreport.gr

Απάντηση