Μπορεί να δηλώνετε φανατικοί της οικολογικής καθαριότητας και, ως εκ τούτου, να θεωρείτε ότι το ξίδι αποτελεί το «μαγικό φίλτρο» που εξαφανίζει κάθε λογής λεκέδες και κάνει το σπίτι σας να αστράφτει…
Ωστόσο, όσο και αν το ξίδι αποτελεί ένα σούπερ φυσικό καθαριστικό και δεν πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια σας, υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία είναι καλύτερο να μην… ακουμπήσει!
Καλύτερα να χτυπήσετε… ξύλο παρά να βάλετε ξίδι στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού σας και αυτό γιατί το ξίδι διαβρώνει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές και, έτσι, το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Για να το καθαρίσετε, προτιμήστε να διαλύσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε νερό και μην αμελείτε να το περνάτε με κερί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τσάι.
Η όξινη σύνθεση του ξιδιού δεν ταιριάζει καθόλου με φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Εφαρμόζοντας μάλιστα ξίδι στην επιφάνειά τους, αυτά τα πολυτελή υλικά χάνουν άμεσα την φυσική λάμψη τους. Πώς θα κρατήσετε καθαρούς τους ακριβούς πάγκους της κουζίνας σας; Τη λύση για άλλη μια φορά δίνει το απορρυπαντικό πιάτων-διαλύστε το σε νερό και περάστε τους πάγκους σας με αυτό για να ξεφορτωθείτε κάθε ίχνος βρομιάς.
Κρατήστε το «όξινο» ξίδι μακριά από την κόψη… των ακριβών μαχαιριών κουζίνας-ειδικά αν αυτά με τα οποία έχετε εξοπλίσει την κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη τους, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Τέλος, κάθε 15 ημέρες, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο για να βάλετε φρένο στη σκουριά.